Генпрокурора США підозрюють у таємних контактах із послом Росії.

Ці зустрічі, як повідомляють американські ЗМІ, відбулися в розпал президентської кампанії в Сполучених Штатах – у липні й вересні 2016 року.

 

 

Про контакти  міністра юстиції, а водночас і генерального прокурора США Джеффа Сешнса з послом Росії в Сполучених Штатах Сергієм Кисляком повідомила у четвер, другого березня, газета The Washington Post із покликом на свої джерела в спецслужбах. На той момент Сешнс був сенатором від Республіканської партії.

 

За Інформацією видання, вереснева зустріч проходила в сенатському офісі Сешнса — тоді вони з Кисляком провели «приватну бесіду», зазначає газета.

 

Під час затвердження кандидатури Сешнса на посаду генерального прокурора в Сенаті йому було поставлено запитання про ймовірні зв'язки команди Трампа з Росією. Той же відповів, що йому про це нічого невідомо.

 

Щобільше, у середу, першого березня, Сешнс поширив заяву, в якій наголосив, що він ніколи не зустрічався з офіційними російськими представниками для обговорення передвиборчої кампанії в США. Всі звинувачення такого кшталту політик назвав хибними.

 

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп висунув Сешнса на посаду глави Мін'юсту відразу після президентських виборів у листопаді 2016 року. У структуру міністерства входять, зокрема, прокуратура і низка спецслужб, в тому числі ФБР.

 

14 лютого радник президента США з питань національної безпеки Майкл Флінн був змушений подати до демісії саме через контакти з тим самим Сергієм Кисляком. Перед тим стало відомим, що ще в грудні минулого року, тобто до інавгурації Трампа, але вже після його перемоги на виборах, Флінн, котрий майже напевно мав стати президентським радником, вів перемовини з послом Росії. Вказана розмова відбулася саме після того, як тодішній усе ще чинний президент США Барак Обама запровадив чергові санкції проти Росії через втручання російських гакерів у американські вибори. У розмові з Кисляком Флінн закликав російську сторону не реагувати надто гостро на нові санкції, введені Обамою, оскільки після інавґурації Дональда Трампа Вашингтон і Москва зможуть залагодити це питання полюбовно.

02.03.2017