Українські біатлоністки вибороли "срібло" на чемпіонаті світу.

 

Жіноча збірна України з біатлону (Ірина Варвинець, Юлія Джима, Анастасія Меркушина, Олена Підгрушна) здобула срібну медаль у естафетній гонці 4х6 км на чемпіонаті світу в австрійському Гохфільцені.

 

Це перша медаль для наших спортсменок на цьогорічному світовому мундіалі, інформує прес-служба Міністерства спорту.

 

Результат українок – 1:11:23.0 (0 – штрафних кіл, 4 – промахів). Це на 6 секунд гірше, ніж у "золота" Німеччини та на 2 секунди ліпше, ніж у "бронзи" Франції.

 

Останній етап за українок долала Олена Підгрушна. Ось як про цей етап пише Федерація біатлону України: "На останнє коло Дальмаєр пішла лідером, а слідом у боротьбі за срібло зійшлися Імена: Олена Підгрушна, Ґабрієла Коукалова, Марі Дорен-Абер! Кожна – жива легенда!.. Олена проявила себе неабияким майстром. Посидівши за спинами Ґабі і Марі, вона незадовго до останнього підйому технічно на спуску, за рахунок чудової роботи лиж (браво сервісменам, які впоралися у таку неймовірно складну погоду!) об'їхала і чешку, і француженку, а на останньому підйомі зробила вирішальний спурт, спочатку залишивши Коукалову, а потім і Дорен. Це не був видовищний ривок підстрибом, які демонструє Дальмаєр. Це було спокійне, але потужне «удушення». Так-так, «удав» – це не тільки спокій:)"

 

17.02.2017