Полторак пообіцяв Чубарову врахувати релігійні потреби татар при формуванні батальйону.

 

Міністр оборони України Степан Полторак та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров обговорили перспективи та порядок призову на військову службу за контрактом у складі кримського підрозділу громадян різних національностей, які є вихідцями з АР Крим та міста Севастополь.

 

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

 

Полторак із Чубаровим обговорили конфлікт, котрий трапився вночі на 13 лютого у Чонгарі на Херсонщині між представниками громадського об'єднання "Аскер" (прототип батальйону ім. Номана Челебіджіхана) та військовиками ЗСУ, й дійшли згоди, що інцидент вичерпано.

 

Збройні сили України готові розглянути заяви членів об’єднання "Аскер", які виявлять добровільне бажання служити у складі кримського підрозділу бригади морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ.

 

"Формування вказаного підрозділу відбуватиметься з урахуванням віросповідання та традицій особового складу. Окрім цього будуть створені умови дотримання релігійних потреб віруючих різних релігійних конфесій, а саме – до душпастирської роботи залучатимуться представники різних віросповідань", – поінформували у прес-службі МОУ.

 

14.02.2017