Некролог versus історії хвороби

Забутий кіногерой мудро констатував, що коли людина помирає, то це надовго, коли ж людина дурна, то це назавжди. Сучасність дає багато підстав переконатися в правдивості цього твердження.

 

Труп тижня

 

 

Епідемія загадкових убивств косить терористів на Донбасі. Ліфт з Моторолою тепер змінився на «шмєля» з Гіві, але ситуація з цим новопреставленим несе ще більше чорного гумору.

 

Толстих вислали за місцем призначення з вогнемета, який використовується тільки у російських збройних силах, проте в РФ ліквідатором колишнього охоронця в супермаркеті оперативно призначили «українських диверсантів». Апогею ідіотизм досяг на телеканалі «Россия 24», де авторами атентату назвали двох кілерів — Зоряна і Шкіряка.

 

Але згодом у сценарії цієї містерії з'явився якийсь Ігор Мальцев, що служив під керівництвом Гіві в бандформуванні «Сомалі». Цей мешканець Москви оприлюднив інформацію про те, що смерть Гіві є карою йому за втечу з поля бою під Авдієвкою. Зі слів Мальцева, головний «сомалієць» прострелив собі ногу, аби завчасно не хапнути те, що заслужив. «Самостріли» каралися завжди, в Давньому Римі, наприклад, існував принцип децимації, коли страчували за жеребом кожного десятого солдата в підрозділі, який відмовлявся виконувати свої функціональні обов'язки.

 

В історії з Гіві варто згадати ще й реакцію на цю ліквідацію від начальника ДНР Олександра Захарченка. Після ліфта з Моторолою Захарченко пообіцяв відімстити і дійти зі своїми нукерами аж до Києва, а тепер попередив, що навіть вбитими терористи будуть приходити до своїх ліквідаторів у нічних кошмарах. І Зорян, і Шкіряк мали б з цього приводу засмутитися.

 

Найманець тижня

 

 

Напівфабрикатом для моргу став Захар Прілєпін — громадянин РФ, який називає себе письменником і реґулярно нагадує, що воював у Чеченії. Тепер Захар порівнює себе з Пушкіним, Толстим і Гумільовим, зібрав батальйон однодумців і каже, що їхня ціль — Київ. Нещодавно він отримав урядову премію Росії розміром мільйон рублів, тому проблем з почесним похованням цього кондотьєра виникнути не мало б. Але майбутнім виконавцям акції з усунення Прілєпіна варто делікатніше ставитися до своєї роботи, бо Гіві зачистили так неестетично, що ховали терориста в закритій труні. Захара пасувало б показати по російському телебаченню для піднесенняя духу всім, хто має бажання розширювати «рускій мір».

 

До того ж Прілєпіна доступно попередив радник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак:

«Прибирають усі медійні фіґури. Не тих, хто воював, а тих, які були всі на телекамерах. Причому не стільки в Україні, тому що у них у нас дуже специфічна популярність, і, можливо, якщо б вони здалися, у них був би невеликий шанс дожити до суду, щоб не розстріляли по дорозі. Вони могли б там десь у Ростові або на Кубані з'явитися, підняти прапор "ростовської народної республіки" і їх би підтримали — невдоволення населення цих територіях дуже високе. Тому їх відрізають одразу від усього».
 

Дипломатія тижня

 

 

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель і народний депутат Олексій Гончаренко були створені один для одного, вони взаємодоповнюють один одного, як Чіп і Дейл, Льолек і Болек та Бівіс і Бадгед. Дипломат дозволив собі некоректне порівняння можливих виборів в ОРДЛО з виборами в Німецькій Демократичній Республіці наприкінці її існування, а схильний до епатажу нардеп написав на уламку берлінського муру біля представництва Берліна в Києві слово «Nein».

 

Зрештою, повної неадекватності ці діячі ще не досягли — Райхель міг запропонувати призначити Плотніцкого спікером парламенту, а Гончаренко написати «Scheiße». Меж досконалості для глупот немає.

 

Маринарка тижня

 


 

Бійками у Верховній Раді здивувати когось важко, але туцання в район щелепи є своєрідним ритуалом, який треба реґулярно повторювати. Тепер таку розвагу дозволили собі представники президентської фракції. Іван Мельничук з БПП пошарпався зі Сергієм Лещенком з того ж таки БПП.

 

Першому не сподобалося, як другий перманентно звинувачує своїх соратників у корупції, а тепер ще й зробив зауваження про невідвідування нардепами від Блоку засідань антикорупційного комітету. Як наслідок, Мельничук відірвав візаві рукав від маринарки.

 

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій доручив парламентському комітету з питань реґламенту і організації роботи з'ясувати, що ж там насправді сталося. Колись популярною була ідея ввести в штат працівників ВР наглядача, який би розставляв по кутках нардепів, що не знаходять спільної мови, тепер цю тему варто порушити знову і доповнити її присутністю у законодавчому органі бриґади кваліфікованих психіатрів.

 

13.02.2017