Закон про Brexit схвалено в третьому читанні.

За законопроект який унормовує процедуру  виходу Великої Британії зі складу Європейської Унії Палата громад британського парламенту проголосувала в середу ввечері, 8 лютого

 

 

В ході дебатів, які передували фінальному голосуванню, депутати обговорювали кілька поправок, серед яких – дозвіл громадянам Євроунії залишатися на території Об’єднаного Королівства після завершення процесу Brexit’у. Врешті жодна з поправок не була ухвалена – повідомило радіо ВВС.

 

За документ проголосували 494 депутати, проти – 122 парламентарі. Відтак законопроект переданий до Палати лордів – верхньої палату британського парламенту, яка розпочне його обговорення на початку березня.

 

Правляча консервативна партія прем'єр-міністра Терези Мей сподівається, що закон про Brexit буде остаточно затверджений парламентом до 7 березня з тим, щоб глава уряду могла до кінця березня подати в Брюсселі заявку про вихід країни з ЄУ. Щойно після цього можуть розпочатися офіційні перемовини про вихід Об’єднаного Королівства з європейської спільноти.

09.02.2017