Анґела Меркель стала офіційним кандидатом у канцлери від ХДС/ХСС.

Це рішення було ухвалене на спільній конференції Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС), яка відбулася в понеділок, 6 лютого, в Мюнхені.

 

 

Захід отримав неофіційну назву «конференція примирення», оскільки між двома партіями, а також між їхніми лідерами – Анґелою Меркель та Горстом Зеегофером (Horst Seehofer) – останні два роки точилися жорсткі суперечки. Розбіжності передовсім стосувалися міграційного питання та прийому біженців.

 

 Та все ж за підсумками перемовин між керівництвом двох партій вдалося досягнути згоди. І, зокрема, було вирішено питання єдиного кандидата від партійного блоку. Меркель змогла заручитися одностайною підтримкою обох партій на виборах до Бундестаґу, які заплановано на 24 вересня 2017 року – повідомило видання Spiegel Online.

 

ХДС висунув свою лідерку основним кандидатом на парламентських виборах ще наприкінці 2016 року.

 

На зустрічі в столиці Баварії провідні члени ХДС і ХСС також обговорили основні положення, які повинні лягти в основу спільної виборчої кампанії.

 

Нагадаємо, що Анґела Меркель вже 11 років очолює уряд ФРН. Довше за неї цю посаду обіймали тільки Конрад Аденауер і Гельмут Коль.

 

Головним конкурентом пані Меркель у боротьбі за крісло бундесканцлера вважається претендент від Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц – колишній президент Європейського Парламенту. Як очікується, він буде офіційно оголошений кандидатом на партійних зборах 19 березня в Берлін. Тоді ж Шульц заступить на посаді голови партії Зіґмара Ґабріеля, котрий нещодавно очолив Міністерство закордонних справ Німеччини.

06.02.2017