У місті сильна ожеледиця: влада звинувачує у поганій роботі ЖЕКи, а містянам радять сидіти вдома.

 

У Тернополі – сильна ожеледиця. Містяни скаржаться на непрохідність вулиць і на те, що не можуть дістатись ані до школи, ані на роботу. Натомість міська влада вже знайшла винних, пише Галас.

 

«Вчора усі структури, відповідальні за прибирання міста (ОСББ, ЖЕКи та підприємства, які виграли тендер на прибирання міста), були попереджені, що очікується ожеледиця. Впродовж ночі у місті працювало 8 піскорозкидачів, які посипали траси 30% сумішшю солі та 6 машин посипало тротуари. Проте сильний дощ змивав усю суміш з тротуарів, тому не було результату від посипання. Роботи з посипання пішохідних та проїзних шляхів продовжилися після припинення дощу вже зранку 3 лютого», – розповів начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський

 

Він додав, що, попри попередження, погано спрацювали балансоутримуючі організації – ЖЕКи. Тому усе керівництво цих підприємств надає пояснення щодо неякісного прибирання прибудинкових територій.

 

На сайті рятувальників області тернополянам радять утриматись від виходу на вулицю, особливо це стосується літніх людей та вагітних жінок.

 

Така ж погода і у Львові, місто теж вкрите льодом, тому містян закликають бути обережними.

03.02.2017