Уряд Великої Британії опублікував план Брекзиту.

Документ дістав назву «Вихід Британії з ЄУ і нове партнерство з нею».

 

       Міністр з питань виходу Великої Британії з ЄУ Девід Девіс

 

У документі закріплено 12 принципів, якими керуватиметься уряд в процесі Брекзиту. Зокрема, в документі уряд обіцяє повернути «контроль над нашими законами», тобто вивести Британію з-під юрисдикції суду Європейської Унії.

 

Також уряд обіцяє жорсткіше контролювати імміґрацію з країн ЄУ, укласти нову угоду про зону вільної торгівлі й Митний союз з Брюсселем, а також відповідні угоди з іншими країнами, повідомило видання The Telegraph.

 

Водночас, згідно з планом, Лондон має намір продовжити співпрацю з Євроунією в боротьбі з тероризмом і організованою злочинністю, а також обіцяє захищати статус громадян ЄУ, котрі вже мешкають на території Об'єднаного Королівства.

 

У середу, 1 лютого, Палата громад парламенту Великої Британії схвалила в другому читанні законопроект про вихід країни зі складу Європейської Унії. За нього проголосували 498 депутатів, проти висловилися 114 парламентарів.

 

Міністр з питань виходу Великої Британії з ЄУ Девід Девіс заявив у парламенті в середу, що уряд намагатиметься послабити невизначеність, пов'язану з Брекзитом. «Уряд прагне, щоб результат Брекзиту був вигідним як для Великої Британії, так і для ЄУ», – запевнив він.

02.02.2017