У Німеччини – новий міністр закордонних справ.

У п'ятницю, 27 січня, зовнішньополітичне відомство ФРН очолив Зіґмар Ґабріель (Sigmar Gabriel) – голова  Соціал-демократичної партії Німеччини.  

 

 

57-річний Ґабріель заступив на цій посаді  61-річного Франка-Вальтера Штайнмайера (Frank-Walter Steinmeier). Останній же має намір спробувати щастя на виборах федерального президента Німеччини – повідомило видання Bild.

 

Зіґмар Ґабріель до цього дня обіймав посаду міністра економіки ФРН. Відтепер Федеральне міністерство економіки, замість нього, очолюватиме його соратниця з Соціал-демократичної партії Німеччини Бріґітте Ципріс (Brigitte Zypries). Остання донедавна обіймала посаду парламентського статс-секретаря в цьому відомстві.

 

Ґабріель і Ципріс вже склали відповідну присягу в присутності федерального президента Йоахіма Ґаука (Joachim Gauck). Церемонія відбувалася в президентській резиденції – замку Бельвю. 

 

Попередник Ґабріеля, Франк-Вальтер Штайнмаєр на виборах президента ФРН, запланованих  на 12 лютого, виступить узгодженим кандидатом від цілої урядової «великої коаліції». Тобто його окрім соціал-демократів підтримуватиме також ХДС/ХСС. Тож, як очікується, його перемога на виборах – питання вирішене.

27.01.2017