Tesla подала позов на колишнього керівника підрозділу з розробки автопілота.

Компанія закидає Стерлінґові Андерсону, що той намагався використати конфіденційну інформацію, яка належить Tesla Motors Inc., а також спробував переманити своїх колишніх колег.  

 

                                 Стерлінґ Андерсон

 

У позовній заяві, переданій компанією в суд штату Каліфорнія в місті Санта-Ана, йдеться, що Андерсон намагався переманити близько десятка інженерів Tesla у власний стартап зі створення безпілотного автомобіля. Окрім того, стверджує позивач, він незаконно заволодів «сотнями гігабайт» конфіденційної інформації, яку планував використовувати для своєї компанії, а також вчинив дії, щоб приховати цей факт – повідомила інформаційна аґенція Bloomberg.

 

Співвідповідачем в позові зазначено Кріса Урмсона – ділового партнера Андерсона, котрий раніше очолював проект Google зі створення безпілотних автомобілів. Tesla вимагає від відповідачів відшкодувати збитки, заподіяні їхніми діями, не називаючи точної суми. Крім того, Tesla також просить суд перевірити можливе використання її розробок у фірмі Андерсона.

 

«Tesla не може сидіти склавши руки і спостерігати, що такий співробітник, як Андерсон, використовував своє службове становище, зловживав наданою йому довірою і неодноразово порушував умови контракту, щоб отримати конфіденційну службову інформацію для конкуруючої компанії і приховати це», – йдеться в позовній заяві.

 

Стерлінг Андерсон очолював в Tesla напрямок зі створення автопілотів з листопада 2015 року до січня 2017 року. Нині він очолює власну компанія Aurora Innovation. Реагуючи на позов, Андерсон поширив свою заяву, в якій зазначається, що закиди Tesla є безпідставним, а сама компанія «виявляє нездоровий страх конкуренції».

27.01.2017