Масова аварія трапилася в Польщі через сильний туман.

На швидкісному автобані зіткнулося 76 автомобілів, десятки осіб отримали поранення. На щастя ніхто не загинув.

 

 

Інцидент стався у Лодзькому воєводстві Польщі поблизу міста Пйотркув-Трибунальський, по обох боках автомагістралі A1 – повідомило польське радіо RMF FM.

 

Перше зіткнення автомобілів зафіксовано о 08:45 за місцевим часом, коли в умовах дуже низької видимості одна вантажівка наїхала на іншу. Згодом на нещасливі авта почали наїжджати інші машини. Загалом на відрізку довжиною приблизно півкілометра зіткнулося понад 40 автомобілів.

Друга ДТП трапилася близько 9.30 майже у тому ж місці але на зустрічній смузі. У другу автопригоду потрапило понад 30 автомобілів.

 

Як повідомляють польські ЗМІ, в обох ДТП ніхто не загинув. Поза тим є багато постраждалих, зокрема 32 особи перевезено до шпиталів, 5 людей перебувають у важкому стані.

 

Автобан продовжує бути заблокованим. Поліція попросила водіїв об’їжджати цей відрізок траси. За інформацією МВС Польщі, на місці події працює близько 100 поліціянтів та понад 90 рятувальників.

 

У поліції назвали аварію «безпрецедентною ДТП в історії Польщі». Очільник МВС Польщі Маріуш Блащак взяв ситуацію з ДТП під особистий контроль.

26.01.2017