Прокуратура викрила на хабарі заступника бурмистра.

 

Прокуратура Закарпаття викрила корупційну схему одержання неправомірної вигоди службовими особами Ужгородської міської ради на операціях із землею.

 

Як повідомляє прес-служба прокуратури, посадовці міськради через посередництво фізичних осіб отримували винагороду за сприяння у позитивному вирішенні "земельних питань", котрі виносилися на сесію Ужгородської міської ради.

 

У середу під час одержання частини неправомірної вигоди розміром у 20 тис. грн. затримали посередника. У робочих кабінетах фіґурантів у міській раді та їхніх житлах провели обшуки.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко уточнив, що йдеться про першого заступника міського голови Ужгорода Іштвана Цапа, котрий нібито вимагав у підприємця 40 тис. грн. за дозвіл на приватизацію землі.

 

"Громадянин Цап перебував у цей час в Києві і, дізнавшись про це, кинувся навтьоки. Рекомендую йому негайно прибути в прокуратуру з повинною. Можна навіть укласти угоду зі слідством, якщо вказати, кому йшли гроші на гору", – прокоментував Луценко.

 

Між тим, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв відмежувався від можливих правопорушень у муніципалітеті. "З чим саме це пов’язано, я наразі, як і, напевно, більшість ужгородців, дізнався лише з повідомлень офіційного сайту прокуратури області та з інформацій журналістів, які були на брифінгу заступника обласного прокурора", – сказав бурмистр, згідно з повідомленням прес-служби.

 

Андріїв додав, що готовий "всіляко сприяти роботі правоохоронців у встановленні об’єктивності".

 

26.01.2017