Синютка запропонував Садовому будувати сміттєпереробний завод разом.

 

Голова Львівської ОДА Олег Синютка пропонує Львівській міськраді взяти участь у конкурсі на будівництво сміттєпереробного заводу, оголошеному облдержадміністрацією, та будувати завод на одній із 3-х запропонованих в області ділянок, інформує ЗіК.

 

«Ми запропонували і виготовили документацію на три земельні ділянки. Львів окремо шукає ще додаткові ділянки. Оскільки я не дуже вірю, що до середини лютого знайдеться ще додаткова земля, для Львова було би правильним податися на конкурс та скерувати 2 млрд грн бюджету розвитку не у повітря, а в конкретний об’єкт», – сказав Олег Синютка.

 

Якщо ж влада Львова не зможе самостійно вирішити проблему сміття, додав очільник області, львівські відходи можуть передати в управління держави.

 

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий продовжував наполягати, що Європейський інвестиційний банк готовий виділити 75 млн євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво заводу та полігону ТПВ для Львова, однак проект заблокований на рівні Кабміну.

25.01.2017