Синютка пообіцяв очистити місто від сміття за 7 днів.

 

Сьогодні, 25 січня, під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій голова Львівської облдержадміністрації Оег Синютка заявив, що Львів очистять від завалів сміття протягом тижня, пише Дивись.Інфо.

 

За словами Олега Синютки, низка полігонів ТПВ на Львівщині готові прийняти відходи зі Львова.

 

Серед міст, які Олег Синютка назвав як такі, що можуть прийняти львівське сміття, названі Дрогобич, Миколаїв (Львівська обл.), Самбір.

 

На нараді вирішено, що сьогодні до кінця дня представники згаданих міст визначаться із конкретними об’ємами ТПВ, які будуть готові прийняти. Разом із тим, компанії-перевізники сміття задекларували готовність вивезти накопичені відходи у термін від 1 до 7 днів, залежно від кількості переповнених майданчиків у Львові.

 

Як наголошує Олег Синютка, ідеться про одноразове очищення міста, а далі  це питання має контролювати міська влада Львова.

 

Водночас, як заявив після наради очільник Львова Андрій Садовий, він спілкувався із міськими головами зазначених міст і інформація про те, що вони готові приймати львівське сміття, не відповідає дійсності, а також ще раз наголосив, що у вирішення сміттєвої проблеми Львова має втрутитись держава.

 

Тим часом, мешканці Рясного, Рясне-Руського, Левандівки та вул. Стрийської анонсували перекриття доріг на знак протесту проти облаштування сміттєсортувальних станцій в межах міста, інформує Львівський портал.

 

Люди кажуть, що їхня акція буде безстроковою.

 

«Протягом тижня були проведені збори у Рясне-1, Рясне-2, Рясне-Руському та Левандівці, де усі разом узгоджували свої дії. Відтак, нині ми анонсуємо акцію протесту до влади, бо вона нас не чує. Так, о 18.00 ми одночасно перекриватимемо пішохідні переходи у Рясне-Руському, Білогорщі, Левандівці, Рясне-1, Рясне-2, на Стрийській така ж акція розпочнеться о 19.00», – зазначила мешканка Рясного Марія Скариняк.

 

За словами протестувальників, пресувальним комплексам не місце у межах Львова і люди йтимуть до переможного  кінця.

 

«Ми не допустимо цього, будемо класти своє життя під їхніми пресами», – наголосила мешканка Білогорщі Ольга Підлужевич.

 

Водночас, як повідомляв Z, мешканці Персенківки, де також планується облаштувати сортувальний майданчик, ініціювали громадські слухання, аби все відбувалось згідно зі законодавством. Вони також повідомили, що після рішення ЛМР вулицею ходять невідомі люди і підбурюють мешканців до протестів.

25.01.2017