Юрій Стець бажає, щоб Суспільним телебаченням керувала не харизма, а концепція.

 

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що голову правління ПАТ "Національне суспільне телебачення України" оберуть не раніше кінця квітня – через вимоги, прописані у положенні про конкурс. "Порушення цього положення може викликати сумніви щодо чесності самого конкурсу", – заявив на прес-конференції Юрій Стець, як повідомляє "Укрінформ".

 

Юрій Стець вважає, що це буде конкурс не відомих облич та харизми, а конкурс концепцій, і каже, що наглядова рада поділяє його бачення. "Якщо це буде так, ми будемо за визначенням успішними у цьому проекті, а якщо це буде боротьба людей, то ми отримаємо ще одну Юлю, ще одного Васю, Колю, Пєтю і так далі", – сказав міністр.

 

Стець зазначив, що голова правління ПАТ НСТУ буде достатньо незалежним. "У нього буде п’ятирічний контракт, який ніхто не зможе змінити з керівників на будь якому рівня... Це буде перший приклад узагалі в історії України, коли таким потужним підприємством, яким буде ПАТ НСТУ, з великим об’ємом фінансування та великим об’ємом вартості, керуватиме людина, яка матиме контракт і яка була призначена незалежною наглядовою радою. Вона не залежатиме від президента, прем’єр-міністра, Кабінету міністрів", – пообіцяв міністр інформполітики.

 

Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар відтак сподівається, що суспільне телевізійне мовлення стартує восени 2017 року. "Квітень – все-таки є сподівання, що ми отримаємо голову правління, і буде ціле літо для перебудови каналу і, можливо, восени, принаймні, перші програми за пріоритетними напрямами, які визначені наглядовою радою, можуть [розпочати роботу]", – сказала Сюмар, згідно з повідомленням аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

Міністр Стець також пообіцяв заважати спробам протистояти конкурсові. "Я переконаний, що якщо виникатимуть якісь, можливо, бюрократичні спроби не дати в 2017 році стартувати національному суспільному телебаченню й радіо, ми з Вікторією [Сюмар], маючи певний досвід боротьби з українською бюрократією на середньому та вищому рівні, зробимо все можливе, узявши на себе персональну відповідальність, щоб такого не сталося", – сказав Стець.

 

24.01.2017