Порошенко: Трамп має унікальні можливості для підтримки України.

 

Президент України Петро Порошенко під час свого візиту до Давосу висловив сподівання на добру співпрацю з адміністрацією новогопрезидента США.

 

"Обраний президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп має унікальні можливості для використання всього свого впливу для підтримки України в її боротьбі за свободу та демократію", – сказав Порошенко у інтерв’ю телеканалу Bloomberg.

 

Голова держави зазначив, що Україна за останні роки отримала значну підтримку з боку США.

 

Президент Порошенко нагадав, що був одним з перших світових лідерів, кому зателефонував новообраний президент США Дональд Трамп, і під час телефонної розмови було домовлено про візит голови української держави до США після інавгурації американського президента.

 

Порошенко також заявив, що санкції проти Росії є питанням глобальної безпеки. "Якщо буде дозволено будь-кому починати агресію проти суверенної, незалежної країни лише за її бажання реформуватися, побудувати демократію та боротися за свободу, то це питання цінностей, а не санкцій", – наголосив президент, додавши, що Україна потребує трансатлантичної єдності та солідарності.

 

18.01.2017