"Карпати" продали свого голеадора у "Шахтар".

 

Львівські "Карпати" продали свого найкращого нападника Ґуставо Бланко-Лещука у донецький "Шахтар".

 

Як повідомляє прес-служба львівського клубу, аргентинський футболіст українського походження залишив збори "зелено-білих" у Антальї й вирушив до іспанської Ла-Манги у табір "Шахтаря" для проходження медогляду і підписання особистого контракту.

 

"Футбольний клуб «Карпати» щиро вдячний Ґуставо за час, проведений у львівській команді, та бажає йому подальших успіхів", – ідеться у повідомленні.

 

Сума трансферу не розголошується. Втім, влітку у Бланко-Лещука вичерпувався контракт із "Карпатами", тож якби не було угоди, то футболіст міг би покинути "Карпати" взагалі без визиску для львівського клубу.

 

Ґуставо Бланко-Лещук перейшов до "Карпат" у лютому 2016 року. Загалом за "левів" зіграв 26 матчів, в яких забив 9 голів. При цім 7 м'ячів Ґуставо припадає на сезон 2016/2017 років (39% від забитих "Карпатами" голів). Наразі Бланко-Лещук перебуває на третій сходинці у рейтинґу найвправніших бомбардирів чемпіонату України, поступаючись лише суперникам із двох найбільш титулованих клубів – "Динамо" (у Мораєса 10 "брамок") і "Шахтаря" (Феррейра має 8).

 

Ґуставо Бланко-Лещук народився 5 листопада 1991 у Лас-Ерасі, Аргентина. Має українське по материній лінії: дідо Ґуставо походив із Рівненщини і перебрався за океан у часі війни. В одному з інтерв'ю Бланко-Лещук розповідав, що дідо помер надто рано, тож мати нічого не знала про Україну.

 

Бланко-Лещук уже грав в Аргентині, Росії, Марокко та Швеції.

 

16.01.2017