Базі біатлоністів відключили світло.

 

Учора, 29 грудня, уранці працівники «Тернопільобленерго» відрізали від загальної мережі електропостачання біатлонну базу у Підгородньому, про це повідомив біатлоніст Олександр Починок, іфнормує сайт Тернополяни.

 

«Вкотре зауважу: на базі постійно живуть та тренуються юні спортсмени, які є членами збірних команд України. Після відключення електроенергії у приміщенні різко впала температура. Я багато разів намагався додзвонитися до начальника управління фізкультури та спорту Тернопільської ОДА Віктора Мацикура. Та він жодного разу не взяв слухавки і пізніше не відзвонився. На жаль, цей чиновник вміє лишень піарити власну персону на темі біатлону у соцмережах. Про некомпетентність займаній посаді пана Мацикура я заявив голові ОДА Степанові Барні», – розповів Олександр Починок.

 

Увечері спортсменові вдалось зустрітись з головою ОДА Степаном Барною, який пообіцяв допомогти увімкнути електропостачання на базі та гарантував ще 2 місяці режиму «без відключень» для вирішення всіх конфліктних питань.

 

У свою чергу, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук зазначив, що проблема у балансоутримувачі біатлонної бази у Підгородньому – обласній організації ФСТ «Колос».

 

«Її керівник Георгій Гунтік не шукає шляхів для діалогу щодо подальшої долі спортивного об’єкту, який сам утримувати не може. Сама ж обласна рада також не може виділити кошти на оплату за електроенергію приватній структурі, адже це заборонено законодавством», – прокоментував він.

 

Водночас керівник управління спорту Віктор Мацикур про інцидент жодним чином не згадав, лише похвалився на своїй сторінці у мережі Facebook нагородженням спортсменів, серед яких і біатлоністи з бази в Підгородньому.

29.12.2016