Максиміліанську вежу на Цитаделі продають за 21 млн грн.

 

На одному зі сайтів з продажу нерухомості запропоновано до придбання велику Максиміліанську вежу на вул. Грабовського (на Цитаделі), інформує Львівська газета.

 

Вежу пропонують придбати за 21 млн 020 тис. грн. ($800 тис.). В опису об'єкта зазначено:

 

«1500 кв. м, підвал + 2 поверхи, цегла, приміщення збереглося в хорошому стані, є комунікації. Велика Максиміліанська вежа розташована в історичному місці з чудовим краєвидом, належить до об'єктів архітектури національного значення. Можливо реставрувати та зберегти всю красу споруди. Територія навколо Вежі біля 60 соток (оренда землі на 49 років)».

 

Львівська цитадель – найвідоміші міські фортифікації, зведені у 1850–1856 роках. Вона складається з чотирьох фортів та будинку казарм. За часів Другої світової війни тут розташовувався концентраційний табір для військовополонених «Stalag-328».

 

Комплекс Львівської цитаделі є пам'яткою архітектури національного значення від 2012 року. Попри те будівлі вже давно перебувають у приватній власності. Спершу це були складські приміщення «Електрону», а протягом останніх десятиліть більшість будівель дістали нових окремих власників.

 

В одній із веж Львівської цитаделі нині працює готель «Цитадель Інн» (вежа №2). У вежі №1 міститься книгосховище бібліотеки імені Василя Стефаника, вежа №3 перебуває у напівзруйнованому стані, а вежа №4 відреставрована, але стоїть пусткою від 2007 року.

 

Після того, як в одній з веж готелю було облаштовано готель, на Цитаделі хотіли спорудити розважальний центр, однак через протести громадськості від задуму відмовились.

26.12.2016