Пластуни передали Порошенкові Вифлеємський Вогонь Миру.

 

Українські пластуни передали президентові Петру Порошенку Вифлеємський Вогонь Миру. "Вифлеємський Вогонь Миру є запорукою об’єднання цілої української громади. І усі українці, які запалюють свічку за святковим столом, будуть об’єднанні спільною мрією про краще майбутнє нашої держави", – сказала під час аудієнції голова організації Ольга Герус.

 

Як повідомила прес-служба президента, це вже другий рік поспіль українські скаути передають голові держави вогонь зі Святої землі як знак миру та благополуччя для всіх українців.

 

Президент зазначив, що пластовий рух – це є не лише наш український рух, а й об’єднання закордонних українців та діаспори, яка зараз відіграє надзвичайну важливу роль у створенні дуже потужної світової солідарності.

 

Голова держави також наголосив на важливості традиції передачі Вифлеємського Вогню. "Цим ми показуємо усім українцям, наскільки важливо займатись скаутським рухом, наскільки він важливий для нас", – сказав Порошенко.

 

Президент відзначив роль "Пласту" у вихованні молодих патріотів і наголосив, що ці традиції слід поширювати по всій Україні, скрізь, де живуть українці. "Пластуни – школа патріотів", – вважає Порошенко.

 

Порошенко особливо відзначив роль пластунів в посиленні української армії. "Величезна кількість пластунів записалися до армії, добровольчих батальйонів для того, щоб особисто захищати Батьківщину", – сказав Порошенко.

 

Голова держави також згадав про кількох промінентних пластунів, котрі беруть участь у суспільному та політичному житті країни: голову Transpаrеncy International в Україні Ярослава Юрчишина та в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун.

 

Акцію "Вифлеємський Вогонь Миру" започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Від самого початку акція планувалася для підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги й уваги в передріздвяний час. Цю шляхетну справу одразу ж взяли в свої руки скаути.

 

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Катедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва.

 

16.12.2016