Узбекистан має нового главу держави.

У середу, 14 грудня, відбулась інавгурація другого за всю історію республіки президента Шавката Мірзіяєва.

 

 

«Урочисто присягаю вірно служити народу Узбекистана, суворо дотримуватися Конституції і законів республіки, гарантувати права і свободи громадян, сумлінно виконувати покладені на президента Республіки Узбекистан обов'язки», – процитувало місцеве видання UzDaily слова президентської присяги, яку проголосив Мірзіяєв , поклавши руку одночасно на конституцію і Коран.

 

Нагадаємо, що четвертого грудня в Узбекистані проводилися позачергові вибори у зв'язку зі смертю попереднього президента Іслама Карімова, котрий керував країною впродовж 27 років. Він помер 2 вересня цього року після перенесеного інсульту.

 

Мірзіяєв – кандидат від урядової Ліберально-демократичної партії Узбекистану – переконливо переміг на позачергових президентських виборах. За нього проголосувало 88,61відсотка виборців за електоральної фреквенції на рівні 87,83%.

 

Останні три місяці Мірзіяєв тимчасово виконував обов'язки президента. До цього призначення він обіймав посаду прем'єр-міністра. Мірзіяєв керував урядом з 2003 року. Раніше він був хокімом (намісником) Самаркандської і Джизакської областей.

14.12.2016