ІТ-спільнота розпочала проект для встановлення авіасполучення зі США та Великою Британією.

 

Щоб поліпшити авіасполучення Львова з найбільшими містами Америки та Європи, ІТ Кластер запустив проект IT Jet, інформує Твоє місто.

 

У Львівському ІТ кластері кажуть, що більше 50% працівників галузі щонайменше раз на рік літають у США та Велику Британію, й оскільки Львів не має прямого авіасполучення з цими країнами, то вони змушені витрачати багато часу на дорогу через Київ або європейські аеропорти.

 

«98% клієнтів львівських ІТ-компаній перебувають за кордоном. Робота з закордонними замовниками вимагає відповідних умов. Більше половини львівських ІТ-працівників щонайменше раз на рік літають за кордон до бізнес-партнерів. Та у Львові звичайна бізнес-подорож може перетворитися у поїздку довжиною у день. Попри те, що Львів має розвинену інфраструктуру та хороший аеропорт, маршрутна авіамережа міста є дуже обмеженою. Тому, власне, Львівський ІТ Кластер і вирішив попрацювати на розширення авіасполучення зі Львовом», – каже Андрій Павлів, голова Наглядової Ради Lviv IT Cluster.

 

Втілення проекту ІТ Jet вже розпочали: провели дослідження щодо реальної потреби працівників індустрії у поліпшенні авіасполучення, зокрема з Нью-Йорком та Лондоном, куди львівські ІТ-спеціалісти літають найчастіше.

 

Наступний етап – перемовини з авіаперевізниками та подання на проведення двох найбільших конференцій – Routes і Connect. Зі слів заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, великий відсоток тих, хто приїжджає на ці конференції, потім укладають угоди на перельоти.

12.12.2016