Народний депутат побив співробітника СБУ.

 

Служба безпеки України повідомила про напад одного з народних депутатів на свого співробітника під час проведення слідчих дій у справі про розкрадання бюджетних коштів посадовцями служби автомобільних доріг Хмельниччини, організоване через підконтрольні політикові фірми.

 

За словами прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської, представник спецслужби отримав важкі ушкодження і перебуває у госпіталі з черепно-мозковою травмою.

 

"СБУ триматиме на контролі розслідування цього інциденту. Ми будемо жорстко реагувати на силовий тиск. Ніхто не може, навіть прикриваючись депутатським мандатом, безкарно здійснювати напади на наших співробітиків", – запевнила Гітлянська на своїй сторінці у Facebook. 

 

Що ж до кримінальної справи, то правоохоронці встановили, що протягом 2015-2016 років "автомобільні" чиновники уклали низку договорів з двома комерційними структурами на поточний ремонт доріг. Обидві фірми належать одному з народних депутатів: торік одна заробила на дорогах 17,2 млн. грн., а інша цьогоріч – 75,5 млн. При цім оперативники встановили, що під час ремонту будівельники порушували технологію через використання меншої кількості матеріалів; а посадовці автодору прийняли акти виконаних робіт із завідомо неправдивими даними щодо вартості послуг.

 

У момент, коли правоохоронці проводили слідчі дії, власники фірми викликали для спротиву сорок охоронців.

 

Згідно з інформацією низки мас-медій, ідеться про фірми народного депутата "Волі народу" Сергія Лабазюка.

 

Лабазюк спростував інформацію про те, нібито працівники спецслужби обшукали головний офіс групи компаній “Вітагро” у Волочиську. “Я зараз перебуваю в офісі “Вітагро” і ніякого тут штурму немає. Можливо, комусь хочеться, щоби такі події відбувалися”, – сказав Лабазюк у коментарі “Незалежному громадському порталу”.

 

12.12.2016