ГПУ викликала Януковича до України на допит.

 

Генеральна прокуратура України викликає екс-президента Віктора Януковича на допит як підозрюваного у державній зраді.

 

Повістки про виклик на допит опубліковані на офіційному сайті Генпрокуратури: одна запрошує Януковича на слідчі дії 5 грудня, інша – на 9 грудня.

 

Повістки надіслали за трьома адресами: м. Київ, вул. Оболонська Набережна, 15, корпус 5, квартира 13; с. Нові Петрівці, вул. І. Франка, 20; м. Ростов-на-Дону, вул. Єременко, 81, корпус В.

 

Янукович має з'явитися до начальника слідчого відділу головної військової прокуратури Лещенка А.Л. "для участі у допиті та виконання інших процесуальних дій" у кримінальному провадженні №42016000000001594.

 

Напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив екс-президентові Віктору Януковичу офіційне повідомлення про підозру під час перерви у судовому засіданні Святошинського районного суду, котрий сьогодні проводив допит Януковича у справі про розстріли на Майдані.

 

"Враховуючи те, що Янукович перебуває за межами України, не прибуває на виклики і фактично переховується від правоохоронних органів України, зміст підозри оголошується усно, а саме повідомлення про підозру сьогодні годину тому надіслано на всі відомі адреси проживання та останнього перебування Віктора Федоровича, а також після закінчення мого виступу буде вручено адвокату останнього. Вказане повідомлення про підозру складено мною як генпрокурором України", – заявив Луценко.

 

29.11.2016