Генпрокурор оголосив Януковичу підозру у державній зраді.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив екс-президентові Віктору Януковичу офіційне повідомлення про підозру під час перерви у судовому засіданні Святошинського районного суду, котрий сьогодні проводитиме допит Януковича у справі про розстріли на Майдані.

 

Про це повідомляє УНІАН.

 

"Враховуючи те, що Янукович перебуває за межами України, не прибуває на виклики і фактично переховується від правоохоронних органів України, зміст підозри оголошується усно, а саме повідомлення про підозру сьогодні годину тому надіслано на всі відомі адреси проживання та останнього перебування Віктора Федоровича, а також після закінчення мого виступу буде вручено адвокату останнього. Вказане повідомлення про підозру складено мною як генпрокурором України", – заявив Луценко.

 

Перед тим Святошинський суд оголосив перерву в засіданні на 15 хвилин для залагодження окремих формальностей, пов'язаних із реґламентацією часових рамок допиту.

 

"Визначити такі розумні строки для виконання процесуальної дії – допиту свідків Януковича та Шуляка [екс-командувача внутрішніх військ] – шляхом проведення в порядку, передбаченому ст. 567 КПК України, відеоконференції, а саме: одна година на прямий допит сторони захисту, одна година – на перехресний допит сторони обвинувачення, після технічної перерви у 30 хвилин – 30 хвилин на запитання від потерпілих та їхніх представників, після чого по 30 хвилин для кожної сторони на уточнювальні питання додаткові, які можуть виникнути по ходу допиту. Такий порядок суд встановив", – оголосив суддя Сергій Дячук.

 

Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру, щойно почалася перерва.

 

28.11.2016