Люди, які пережили Голодомор 1932–1933 років, отримають допомогу від міста.

 

 

У Львові до Дня пам’яті жертв Голодомору виплатять одноразову матеріальну допомогу мешканцям, які пережили Голодомор 1932–1933 років, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Відповідне розпорядження для управління соціального захисту підписав міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Допомогу отримають 142 містян на суму 42,6 тис. грн, ідеться в документі.

 

«Голодомор в Україні – одна з найбільших в історії людства гуманітарних катастроф. За час Голодомору від голоду країна втратила мільйони своїх дітей. А доля тих, хто вижив, була нелегкою. Тривалий, а особливо примусовий голод, калічить людей як фізично так і духовно, і дуже важко визначити, що страшніше.

 

Щорічно ми намагаємось вшановувати людей, які стали очевидцями тих трагічних подій. Ці люди, котрі пам'ятають Голодомор і можуть про нього розказати, дають нам шанс засвоїти той страшний урок з історії не через підручники, а через безпосередній контакт із живими свідками. Вшанування пам'яті невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам'ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося», – зазначила Наталія Демкович, начальник управління соціального захисту.

 

День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій вшановують в Україні щорічно, у четверту суботу листопада.

24.11.2016