Міськрада готова заплатити за землю для сміттєзвалища до 30 млн грн.

 

Директор департаменту ЖКГ Львівської міської ради Сергій Бабак сьогодні, 23 листопада, розповів під час прес-конференції про умови, на яких місто готове придбати землю у громад області, інформує Львівський портал.

 

За словами посадовця, ділянку місто купить для сміттєзвалища і сортувальної лінії, про сміттєпереробний завод нараз не йдеться.

 

«Ділянка має бути розташована у межах Львівської області, має мати 25-30 га. Можливе придбання в органах місцевого самоврядування, у юридичних та фізичних осіб, можливе спільне використання діючих полігонів ТПВ. Якщо пропозиція буде подана від органа місцевого самоврядування (сільради тощо), ЛМР готова платити по 50 грн за тонну сміття. За нашими підрахунками, у рік це виходить приблизно 12 мільйонів гривень», – розповів Сергій Бабак.

 

У разі придбання такої ділянки, каже чиновник, розроблення проекту, будівництво технічних засобів тошо, здійснюватиметься за стандартами країн ЄС та законами України, а подальша експлуатація полігону буде здійснюватися під наглядом європейських фахівців.

 

Водночас керівник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич повідомила, що питання сміттєпереробного заводу зараз досі перебуває на розгляді у Мінрегіоні.

 

«Жоден сміттєпереробний завод не переробить 100% сміття. Ми паралельно працюємо і над полігоном, і над заводами»,- уточнила вона.

 

Гелена Пайонкевич також додала, що якщо ніхто не запропонує містові земельних ділянок для полігону, то тоді розглядатимуться три ділянки від облдержадміністрації.

 

Бажано, аби земельна ділянка була не далі 40 км від міста, заявили чиновники, хоча готові розглядати будь-які пропозиції. Тариф на вивезення сміття у разі, якщо полігон розташують поза 40 км від Львова, поки що обіцяють не піднімати.

 

За словами Гелени Пайонкевич, мерія наразі готова розглянути ціну в 1 млн грн. за 1 гектар землі. Тобто вартість становитиме приблизно 25-30 мільйонів гривень, які виділятимуть і з міського бюджету Львова.

 

Пропозиції міська рада прийматиме до 23 грудня. Їх просять надсилати за адресою:79006, м. Львів, пл. Ринок, 1. Департамент житлового  господарства та інфораструктури Львівської міської ради. Тел.: (032) 297-59-14, роб. моб.: 067-361-11-77

23.11.2016