У Сімферополі затримали нових "диверсантів".

 

У Міністерстві оборони України назвали чергове затримання "кримських диверсантів" у Криму продовженням "брехливого серіалу авторства ФСБ".

 

Про це заявив спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко у інтерв'ю телеканалу "112 Україна", коментуючи поневолення у Сімферополі двох чоловіків, названих аґентами головного управління розвідки МОУ.

 

"Зараз ми є свідками продовження брехливого серіалу авторства російського ФСБ під назвою "Куди не глянь – усюди вони". Це чергова серія, чергове затримання нібито "українських розвідників". Російські спецслужби завжди вдавалися до стандартних прийомів для організації своєї роботи. Ми прогнозували, що це може продовжитися, адже це просто клондайк на півострові Крим: зараз – саме офіцери запасу, які залишилися ще до російської агресії і до окупації Криму, це люди, які давно завершили військову службу, вони займалися бізнесом, жили там, мали свої сім'ї. Тому немає дуже великої потреби спеціально щось шукати", – заявив Лисенко.

 

"З ФСБ просто приходять у військові комісаріати, де зберігаються особові справи цих офіцерів запасу, "підіймати" їх, а потім публічно призначати "українськими диверсантами". Зрозуміло, що ці люди мають якусь підготовку, але вони не є дійсними військовослужбовцями, в тому числі ЗСУ. Це робиться для того, щоб, по-перше, вплинути на високий авторитет українських військовослужбовців. По-друге, звинуватити Україну в нібито агресивних діях. І показати, що російські спецслужби нібито ефективні", – прокоментував спікер.

 

21.11.2016