Футбольна збірна обіграла Сербію – 2:0.

 

Футбольна збірна команда України обіграла команду Сербії у товариському матчі на стадіоні "Металіст" у Харкові з рахунком 2:0.

 

Перемогу українцям принесли голи півзахисника грецького "ПАОКа" Євгена Шахова та нападника київського "Динамо" Андрія Ярмоленка (лідер команди взяв ворота після удару з пенальті, котрий сам і заробив завдяки артистичній симуляції).

 

Головний тренер збірної Андрій Шевченко виставив на гру експериментальний склад. Якщо порівнювати з попереднім матчем із командою Фінляндії, то в стартовому складі залишився лише один гравець: захисник донецького "Шахтаря" Богдан Бутко. Для нападника київського "Динамо" Артема Бєсєдіна то був дебют за національну дружину. Капітанську пов'язку носив Артем Федецький, захисник німецького "Дармштадта".

 

Команда Сербії мала певну перевагу над "дублерським" складом збірної України й створила більше гольових моментів біля воріт Дениса Бойка ("Малага", Іспанія), але не змогла здолати "синьо-жовтих", котрі завершували матч уже в сильнішому складі після тренерських замін.

 

"Хороший вийшов день, ми сьогодні виграли у сильного суперника. Я дав можливість зіграти всім, у кого не було такої можливості в попередньому поєдинку з Фінляндією. Ми побачили практично всіх хлопців в дії. А найголовніше те, що принципи, які ми прищеплюємо команді, не були порушені. Видно, що футболісти, які сьогодні вийшли на поле, їх розуміють", – прокоментував Андрій Шевченко.

 

Збірна України виграла третій матч поспіль: раніше команда перемогла Косово (3:0) та Фінляндію (1:0) у відборі на чемпіонат світу 2018 року в Росії.

 

16.11.2016