Російське товариство виселятимуть з приміщення через суд, – Гірняк.

 

Львівська обласна рада готує судовий позов проти Російського товариства імені Пушкіна про примусове виселення організації з комунального приміщення, інформує Радіо Свобода.

 

Як повідомляв Z, депутати облради своїм рішенням зобов’язали товариство 14 листопада звільнити будівлю, де розташовувався центр. Згідно з рішенням, будівля належить комунальному підприємству облради, й оголошено конкурс на право його оренди для громадських організацій, пов’язаних із АТО.

 

Заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк повідомив, що російське товариство не звільнило приміщення, а тому рада готує судовий позов.

 

«14 листопада ця споруда вже на балансі Львівської облради, у комунального підприємства. Громадські організації мали час звільнити це приміщення добровільно. Вже до кінця тижня ми подаємо заяву у суд про примусове виселення. За 2-3 місяці ми маємо вирішити це питання», – заявив чиновник.

 

Під час останньої перевірки комісії Львівської облради у приміщенні Російського культурного центру виявили кілька примірників газети «Русский вестник», який видає російське товариство.

 

Через це видання 14 листопада ЛОР звернулась із заявою у Службу безпеки України з проханням проаналізувати публікації у газеті, де передруковані матеріали з сепаратистських інтернет-видань.

 

«За сто метрів від Львівської облради друкують сепаратистські матеріали. Позиція міського Російського товариства імені Пушкіна це не є позиція загалом російської громади у Львові. Бо громаду ми поважаємо. Але оцінку організації просимо дати працівникам СБУ», – наголосив Володимир Гірняк.

 

Раніше голова російського товариства Альберт Астахов заявив, що оскаржуватиме рішення Львівської облради щодо виселення організації з будівлі.

15.11.2016