Студенти УКУ відновлюють «Стіну борців» з Героями Небесної сотні.

 

У Львові Студентське братство УКУ реставрує «Стіну борців» навпроти Парку культури на вулиці Вітовського. Акція стартувала 14 жовтня до Дня захисника Вітчизни – студенти розпочали збір коштів на фарбу, пошук художників та підготовку стіни до малювання нового муралу, інформує прес-центр УКУ.

 

2 роки тому місцеві художники на волонтерських засадах вирішили вшанувати пам’ять Героъв Небесної Сотні і намалювали на стіні напис «Небесна сотня» та викарбували імена загиблих героїв. З часом стіна почала руйнуватися.

 

Наступного тижня в братстві планують почати художні роботи. За задумом, на стіні буде малюнок Покрови Пресвятої Богородиці, а по обидві сторони – герої Небесної сотні.

 

«У середу ми пообдирали зіпсуту шпаклівку і заліпили тріщинки. У суботу будемо ґрунтувати, щоб стіна була рівномірною. Покриваємо шаром фарби і тоді починаємо малювати. Стіна була в досить поганому стані, її треба оновлювати кожного року. Спочатку ми планували розпочати малювання в День захисника Вітчизни, але дата посунулася через погодні умови.

 

Цією акцією ми хочемо ушанувати наших захисників і зробити користь для міста. Покрова завжди вважалася захисницею козаків. Тому ми вибрали цей образ для муралу», – розповіла заступник голови Студентського братства Христина Гаврон.

 

Аби зібрати кошти на фарбу, студенти організували збірку через аукціон та продаж саморобного печива, що можна придбати у всіх корпусах університету, а також пожертвувати кошти можна у спеціальні скриньки.

04.11.2016