Посольство Росії надіслало ноту протесту британському МЗС.

Росіяни висловили своє обурення акцією біля входу в будівлю диппредставництва в Лондоні, учасники якої в оригінальний спосіб засудили воєнні злочини Кремля в Сирії.

 

 

Акція під будівлею російського посольства відбулася в четвер, 3 листопада. Активісти організації The Syria Campaign спорудили інсталяцію зі сотень відірваних від манекенів пластикових рук, перекривши вхід до дипустанови. Потім учасники акції в майках з написом «Врятувати Алеппо» на деякий час прикували себе кайданками до входу в будівлю.

 

Про те, що російське посольство надіслало ноту Лондону, повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ РФ. У повідомленні, зокрема, лунають нарікання на байдужість лондонських полісменів, недружелюбність британського політичного істеблішменту й упередженість місцевих ЗМІ.

 

«Була створена реальна загроза безпеки дипмісії на території Великої Британії. За відверто провокаційними і хуліганськими діями «демонстрантів» байдуже спостерігала поліція. Одночасно були блоковані телефонні лінії дипломатичної установи – Посольство було атаковано валом «порожніх» телефонних дзвінків.

 

Складається враження, що зазначена “протестна акція”, яка дестабілізувала роботу дипмісії, була ретельно спланована, що не дивно в контексті нещодавнього офіційного заклику в Парламенті Міністра закордонних справ Великої Британії Б. Джонсона проводити протести біля стін російського посольства в Лондоні.

Слід зазначити, що сьогоднішня акція біля Посольства супроводжується постійною оскаженілою (оголтелой) русофобською кампанією в британських ЗМІ, яка надихається неодноразовими антиросійськими висловлюваннями офіційних британських осіб», – читаємо в повідомленні на сайті російського МЗС.

04.11.2016