Дипломати України та Киргизстану розслідують провокацію з розмовою президентів.

 

Міністерство закордонних справ України вважає, що провокація з телефонною розмовою між президентом України Петром Порошенком і президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим мала на меті перешкодити підтримці ООН резолюції про порушення прав людини в окупованому Росією Криму.

 

Про це в коментарі УНІАН заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

 

"У президента України була запланована низка телефонних розмов з метою просування в ООН проекту резолюції щодо порушення Росією прав людини в окупованому Криму, включаючи бесіду з президентом Атамбаєвим", – заявила вона.

 

"Інформація про сплановану провокацію, яка зараз з’явилась у ЗМІ, зараз перевіряється українською та киргизькою сторонами, зокрема про це домовились міністри закордонних справ Киргизької Республіки та України в ході телефонної бесіди, яка нещодавно відбулася", – додала Беца.

 

"Ми наразі з'ясовуємо всі обставини, включно з технічними. Водночас вже зараз очевидно, що такі дії мають на меті перешкодити просуванню Україною в ООН важливої ініціативи щодо Криму", – зауважила речник МЗС.

 

2 листопада на офіційному сайті президента України з’явилась інформація про телефонну розмову президента Порошенка з президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим. В адміністрації президента Киргизької Республіки спростували інформацію про таку розмову. Невдовзі АП зняла повідомлення зі своєї сторінки.

 

03.11.2016