Львів'яни зібрали 50 тис. грн на озеленення скверів і вулиць.

 

У суботу, 5 листопада, відбудеться перша висадка дерев, придбаних на кошти, зібрані львів’янами, повідомив дизайнер ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександр Шутюк.

 

«Отже, на цю суботу плануємо перші висадки рослин, які закуплені за рахунок нашого цьогорічного спільнокошту. Загалом вже вдалося зібрати 50 200 грн. Перша партія рослин приїде з розсадника у Городку – частина піде у сквер на Японській, інша частина – у новий сквер на вул. Морозній на Сихові», – написав Олександр Шутюк, зазначивши, що потрібна допомога у висадці дерев.

 

За його словами, у сквері на Японській висадять спірею, дерен, клен пальмолистий, вишню декоративну.

 

Також у цю суботу привезуть дерева для висадки на Морозній: платан іспанський, гіркокаштан, будлею, клен гостролистий, сливу, тис середній, скумпію шкірясту, бузок звичайний, магнолію, сосну чорну.

 

«Платани мають поселитися на Руставелі 3, Чорновола 57 та у сквері на Свєнціцького, але там перед висадкою ще мають забрати пні від старих дерев. Якщо це встигнеться на тижні, то можемо і їх садити вже цієї суботи. Як ні – то вже наступного тижня. Райські яблуні заплановані для алеї на вул. Пулюя, але там ще немає мощення, тому з ними доведеться почекати», – написав Олександр Шутюк.

 

«Ліквідамбар будемо садити у Вірменському дворику замість зрізаної нещодавно липи. А от з колоновидними сакурами в нас вийшла накладка. Вони планувалися в алею на Пулюя, але днями виявилося, що там уже посадили дерева коштом міста, причому того самого виду і з того ж розсадника. Тепер питання: де посадити ці?», – додав ландшафтний дизайнер.

 

За словами Олександра Шутюка, із зібраних містянами коштів лишилось ще трохи 12 тис. грн.

 

 

 

03.11.2016