Стартувало голосування за проекти для фінансування з громадського бюджету.

 

Сьогодні, 1 листопада, розпочалось голосування за проекти, подані містянами на розгляд для фінансування з бюджету участі.

 

Усього львів’яни зареєстрували 265 проектів на суму 140 млн 880 тис. грн, ставши рекордсменами з-поміж українських міст, в яких запроваджений громадський бюджет. Як розповіли Z у Львівській міській раді, на фінансування проектів-переможців передбачено 16 млн грн, отже, конкуренція серед малих проектів становитиме 1:3, серед великих — 1:20.

 

Проголосувати за вподобаний проект можна на сайті через bank ID або через ЦНАПи (за наявності паспорта). Кожен львів'янин зможе зробити це лише двічі — раз за великий та ще раз за малий проект.

 

«Ми до останнього думали, що на конкурс подадуть не більше 60 проектів і майже усі пройдуть, незалежно від набраних голосів. Але не так склалось. В останні кілька днів зареєстрували більше сотні проектів. Це було дуже неочікувано з позиції адміністрування. Але ми, усі причетні до впровадження Громадського бюджету, були дуже приємно вражені якістю проектів. Люди не просто пропонували щось зробити, а пропонували своє бачення, як би це мало бути зроблено», – розповіла Z депутат міськради від УГП Юлія Гвоздович.

01.11.2016