Партія влади в Грузії здобула конституційну більшість.

Такими є наслідки другого туру парламентських виборів у кавказькій країні, який пройшов у неділю, 30 жовтня.

 

 

У другому турі визначалися переможці в 50-и одномандатних округах. З них 18 округів – в Тбілісі і 32 – в регіонах країни. Кандидати від партії «Грузинська мрія» перемогли в 48-и з них. Про це в понеділок, 31 жовтня, повідомило видання Georgia Online з покликом на офіційні дані грузинського Центрвиборчкому за підсумками підрахунку голосів на всіх виборчих дільницях.

 

Як повідомила на брифінгу голова ЦВК Грузії Тамара Жванія, лише в двох виборчих округах перемога дісталася не провладним кандидатам. Незалежний кандидат, екс-міністр закордонних справ країни Саломе Зурабішвілі перемогла в Мтацміндському окрузі міста Тбілісі. А в Хашурському окрузі найбільше голосів здобув кандидат від передвиборчого блоку «Топадзе - Промисловці - Наша Батьківщина» Симон Нозадзе.

 

Виборча фреквенція в другому турі парламентських виборів становила 37,5 відсотка, у абсолютному вимірі – це 929 265 виборців.

 

Нагадаємо, що за підсумками голосування за партійними списками, в першому турі виборів у Грузії, який відбувся восьмого жовтня, до парламенту пройшли три політичні сили: «Грузинська мрія», «Єдиний національний рух» (ЄНР) і «Альянс патріотів Грузії».

 

Згідно зі сумарними підсумками виборів, «Грузинській мрії» дістануться 115 зі 150 парламентських крісел, це на два мандати більше за конституційну більшість. ЄНР отримає 27 місць, а «Альянс патріотів Грузії» – шість. 

31.10.2016