Російська або урядова сирійська авіація збомбардувала школу.

Внаслідок авіаційної атаки загинули 22 дитини і шестеро вчителів, щонайменше 50 людей зазнали поранень, повідомив UNICEF з покликом на активістів з Сирійської цивільної оборони.

 

 

Школа потрапила під удар, коли авіація бомбардувала село Хасс у провінції Ідліб, що неподалік міста Алеппо.

 

«Якщо це було зроблено навмисно, то це воєнний злочин», – йдеться в повідомленні виконавчого директора UNICEF Ентоні Лейка, опублікованому на сайті організації. Зі слів Лейка, ця атака може стати найкривавішим нападом на школу за весь період війни в Сирії.

 

«Це трагедія. Це ганьба. Інцидент мав би струсонути міжнародну спільноту. Тепер вже не вийде просто з огидою спостерігати за цими варварськими вчинками. Світ має зробити все можливе, щоб це припинилося», – заявив Лейк.

 

Цікавою в цьому контексті стала реакція на повідомлення про трагедію постійного представника Росії при ООН Віталія Чуркіна. Він назвав повідомлення про удар по школі в Ідлібі «жахливим», але не став у звичній для нього манері рішуче заперечувати провину Росії. Чуркін лише доволі невпевнено прокоментував: «Я сподіваюся, що ми тут ні при чому. Мені легко сказати "ні", але я відповідальна людина. Мені треба дізнатися, що збирається сказати наш міністр оборони».

27.10.2016