НАБУ перевіряє квартири Луценка.

 

Національне антикорупційне бюро України розпочало аналітичну перевірку інформації на предмет дотримання вимог антикорупційного законодавства під час придбання та користування нерухомим майном на вулиці Еспланадній у Києві, котре приписують сім'ї Юрія Луценка.

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

 

Бюро розпочало перевірку у відповідь на звернення журналістів та громадських організацій. Наразі НАБУ зазначає, що підстав для кримінальної справи нема. "З огляду на наведену у публікаціях ЗМІ інформацію, наразі достатні підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відсутні... НАБУ 26 жовтня 2016 року розпочало інформаційно-аналітичну перевірку зазначених відомостей на предмет наявності ознак корупційного правопорушення", – ідеться у повідомленні.

 

Скандал із квартирами розгорівся після того, як народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що Юрій Луценко тримає свою нерухомість на "підставних" особах. Ішлося про бухгалтерку Світлану Риженко, на котру нібито "записали" будинок на вулиці Еспланадній у Києві. Генпрокурор назвав ці слова "черговою фантазією" Лещенка.

 

Видання "Наші гроші" повідомило про те, що 17 жовтня вісім приміщень, розташованих у будівлі на вулиці Еспланадній, викупив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій.

 

26.10.2016