"Коломийки" з квартирами сім'ї Луценків.

 

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій придбав 8 приміщень у Світлани Риженко, колишньої бізнес-партнерки родини генпрокурора Юрія Луценка.

 

Про це свідчать дані реєстру нерухомості, котрими оперує видання "Наші гроші".

 

Угода датована 17 жовтня. Йдеться про 7 квартир і одне нежитлове приміщення, розташовані у будинку на вул. Еспланадній у Печерському районі Києва.

 

Згідно з витягом станом на 7 вересня 2016 року, власницею цієї нерухомості була Світлана Риженко – 67-річна жінка, котра мешкає в селі Зазим’я Київської області. Ці приміщення здавало в оренду ТОВ «Бізнес-центр «Лотос», власником якого є Олександр Луценко – син генпрокурора.

 

Риженко придбала нерухомість на Печерську у 2009 році. Вона розповіла "Нашим грошам", що була бухгалтером ТОВ "Українські новітні телекомунікації", котре належало родині Луценків, а перед тим працювала в Антимонопольному комітеті, де тоді також працювала дружина нинішнього генпрокурора Ірина Луценко.

 

Новий власник, Гліб Загорій, є власником фармацевтичної компанії "Дарниця". Вважає себе другом Юрія Луценка. У фракції БПП входить в неформальну "групу Третьякова" разом із Іриною Луценко.

 

24 жовтня Юрій Луценко заявив, що його родина не має стосунку до будинку на Еспланадній. "Офіційно заявляю: ніяким будинком у Києві ні я, ні члени моєї родини не володіють… Електронну декларацію заповнюю і здам вчасно", – писав він на своїй сторінці у Facebook.

 

Скандал із квартирами розгорівся після того, як народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що Юрій Луценко тримає свою нерухомість на "підставних" особах. генпрокурор назвав ці слова "черговою фантазією" Лещенка.

 

25.10.2016