Викладачам і студентам ПТУ нарешті виплатять заборговане.

 

Протягом 10 днів викладачі та студенти профтехучилищ Тернопілля отримають заборговані їм зарплати та стипендії, адже Кабмін виділив на це 77 млн грн, розповів під час засідання колегії Тернопільської ОДА керівник області Степан Барна, інформує Терен.

 

«Ми розпочали процес вирішення проблеми заборгованості зі зарплати та надбавок викладачам, стипендій студентам ПТУ, а також працівникам сфери медицини та інших сфер», – сказав Степан Барна.

 

Кошти, за словами директора департаменту фінансів ОДА Степана Скибиляка,  перерахують на місця завтра, 26 жовтня, а отримати їх можна буде протягом 10 днів.

 

Як повідомляв Z, викладачі і студенти тернопільських ПТУ неодноразово виходили на мітинги, адже протягом кількох місяців їм не платили зарплат і стипендій. Тепер ці видатки покладені на плечі місцевих бюджетів, де коштів не вистачає.

 

«Коли нам потрібні кухарі чи водії в артилерійську бригаду, ПТУ не забезпечують нас такими працівниками. Також питання призначення керівників в районах вирішують без нас. А їх поведінка і ставлення до студентів потім не відповідає жодним принципам. А коли фінансові питання – то їх має вирішувати облдержадміністрація. Бюджет облради не є безмежним. Питання фінансування також повинні вирішувати на місцях», – додав також Степан Барна.

25.10.2016