Команда Франкового університету перемогла на чемпіонаті Південно-Східної Європи з командного програмування.

 

Команда факультету прикладної математики та інформатики Львівського національного університету імені Івана Франка випередила на чемпіонаті Південно-Східної Європи з командного спортивного програмування близько 50 суперниць з України, Болгарії, Македонії, Румунії, Сербії й Туреччини, повідомили в прес-службі ЛНУ.

 

Чемпіонат Південно-Східної Європи з командного спортивного програмування ACM-ICPC проходив паралельно у Вінницькій і Бухарестській політехніці. До складу команди ЛНУ під керівництвом тренера – асистента кафедри прикладної математики Василя Білецького – увійшли студенти 6-го курсу факультету прикладної математики та інформатики Тарас Савіцький, Володимир Радюк та Андріян Макар.

 

Чемпіонат Південно-Східної Європи водночас є півфіналом Чемпіонату світу.

 

Найближчими до перемоги, окрім команди Львова, були також команди Київського, Прикарпатського (Івано-Франківського), Дніпровського та Ужгородського національних університетів та Харківського політехнічного інституту.

 

Відтак, команда з Ужгорода посіла друге місце, на третьому – кияни, а на 4-6 місцях – команди з Румунії і Туреччини, які змагались в Бухаресті.

 

За результатами змагання, три українські команди поїдуть на фінал чемпіонату світу з командного спортивного програмування, який цього сезону відбудеться в США у травні 2017 року.

 

Міжнародна студентська олімпіада з програмування (ACM/ICPC або ICPC) – найбільша студентська командна олімпіада з програмування. Чемпіонат проводиться під егідою Асоціації обчислювальної техніки (ACM). У різний час спонсорами змагань ставали такі компанії, як «Apple», «AT&T» і «Microsoft», проте з 1997 року до сьогодні генеральним спонсором є компанія «IBM».

25.10.2016