Товариство «Доля» впорядкувало українські могили в Польщі.

 

Працівники меморіально-пошукового товариства «Доля», що є комунальним підприємством Львівської обласної ради, провели роботи з благоустрою українських кладовищ в Перемишльському повіті Підкарпатського воєводства Республіки Польща, інформує ЗіК.

 

Під час благочинної акції на цвинтарях сіл Бахів, Березка та Сівчина львів’яни викосили суху траву, обрізали гілля дерев та кущів, прибрали сухе листя, очистили надгробні споруди від моху, а також контурували могильні насипи.

 

На братській могилі греко-католицького кладовища в селі Сівчина, в якій поховані 26  українців, замордованих 11 квітня 1945 року бойовиками польської Армії Крайової, працівники КП ЛОР «Доля» відновили надмогильний хрест.

 

Як зазначив у коментарі заступник директора КП ЛОР «Доля» з наукової роботи, доцент історичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка Ярослав Онищук, пошуковці підприємства давно опікуються українськими кладовищами на Закерзонні. Подібні акції з благоустрою могил українців працівники «Долі» проводять щорічно перед великими християнськими святами, зокрема, й перед днем вшанування пам’яті померлих, що відзначають 1 листопада.

 

 

25.10.2016