Місто може отримати 30 млн євро кредиту на транспорт.

 

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) відкриє кредитну лінію на 200 млн євро для фінансування інвестицій в міський громадський транспорт для міст України. Львів розраховує отримати частину цього кредиту, повідомила директор департаменту економічної політики Львівської міськради Ірина Кулинич, інформує Твоє місто.

 

Цей проект спрямований на підвищення частоти і регулярності роботи громадського транспорту в середніх містах України. Передбачається, що кошти також дозволять знизити шкідливі викиди за рахунок переходу на електротранспорт.

 

За словами Ірини Кулинич, міськрада скерувала свої пропозиції щодо отримання кредиту ЄІБ. Місто розраховує придбати за кредитні кошти нові трамваї, тролейбуси та автобуси на загальну суму близько 100 млн євро.

 

Перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов повідомив, що до пропозиції включили проекти 11 міст України, зокрема й Львова.

 

За його словами, орієнтовний обсяг кредитних ресурсів, які планує залучити Львів від ЄІБ, становить приблизно 39 млн євро. Ці кошти мають спрямувати на будівництво тролейбусних ліній, реконструкцію трамвайних колій, придбання автобусів, трамваїв, ремонт трамвайних, тролейбусних депо та вагоноремонтних майстерень.

 

«З метою дотримання політики ЄІБ щодо співфінансування проекту/проектів у сумі 50% від загальної вартості з інших джерел, органами місцевого самоврядування Львова планується залучити додатково кредитні кошти від інших міжнародних фінансових організацій на проекти з розвитку міського транспорту орієнтовною вартістю 39 млн євро», – йдеться у відповіді Мінінфраструктури на запит видання.

21.10.2016