Учасники АТО влаштували шарпанину через землю і 100 тис. грн.

 

Сьогодні, 20 жовтня, під час сесії Львівської міськради між учасниками АТО виникла словесна перепалка і шарпанина через ухвалу «Про захисти інтересів учасників АТО».

 

Одна сторона звинувачує іншу в тому, що під час підготовки документа, який передбачає на вибір виділення землі або грошову компенсацію в розмірі 100 тис. грн, не врахували думки усіх бійців, інформує ЗіК.

 

Голова Львівської обласної спілки соціального захисту бійців АТО Леся Турашвілі, виступаючи перед депутатами, заявила, що 100 тис. грн – це мала компенсація за земельну ділянку. Готуючи відповідну ухвалу, в міськраді взяли до уваги лише думку тих учасників АТО, які розклали наметове містечко під Ратушею.

 

Натомість боєць АТО Руслан Оруджев заявив, що ця ухвала повністю задовольняє бійців: «Ми не йшли воювати за землю».

 

Після виступів учасники АТО вийшли із сесійної зали. Почалась словесна перепалка і шарпанина. Одні кричали, що підготовка цієї ухвали відбувалась кулуарно, що 100 тис. грн нікому не дадуть, бо в документі багато неточностей. Інші заявляли, що документ їх влаштовує.

 

«Я не продаюсь за 100 тис. грн. Я не прийшла ні за ділянкою, ні за грошима, але якщо це має бути за законом, то має бути», – заявила одна із обурених дружин бійця АТО.

 

Раніше Львівська міська рада знайшла компроміс з учасниками АТО, які кілька тижнів поспіль жили в наметовому містечку перед Ратушею з вимогою виділити їм землю у Львові. Замість земельних ділянок або квартир бійці зможуть отримати від міста 100 тис. грн.

 

Перед тим пікетувальники назвали «нікчемною» ухвалу, якою пропонувалось виділення бійцям землі поблизу Білогорщі.

20.10.2016