Садовий хоче продовжити міські маршрути до навколишніх сіл.

 

Львівська міська рада не повертатиме кінцеві зупинки приміських маршрутів на Привокзальну, але думає над тим, аби продовжити міські маршрути до навколишніх сіл, заявив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує ЗіК.

 

«Є схема, яка повинна працювати з точки зору здорового глузду. Не можна з одного села пускати автобус через Львів в інше село. У місті є свої маршрути. Ми підемо на інший крок. Частина львівських маршрутів буде продовжена до навколишніх сіл, щоб вони були імплементовані у міську мережу. Думаю, це буде позитивним вирішенням», – заявив Андрій Садовий.

 

Міський голова додав, що міськрада ставить собі за мету протягом 2017-2018 рр. створити комплексну схему розміщення автостанцій.

 

«Ми хочемо приступити до реконструкції площі перед залізничним вокзалом. Ця площа повинна бути доведена до пуття. Там потрібно будувати великий підземний паркінг. Є автовокзал, який має більш якісно працювати. Є станції, які якісно працювали, але раніше вони були комунальними, а у 90-х  їх продали і зробили приватними. Оця система переведення з комунальної форми власності у приватну, на превеликий жаль, себе не виправдала, бо через це Львів має дуже багато проблем. Щодо автостанцій ми повинні вийти на комплексну схему розміщення нових АС. Вони повинні будуть якісно надавати послуги», – зазначив Андрій Садовий.

 

Як повідомляв Z, нещодавно кінцеві зупинки приміських маршруток перенесли з Приміського вокзалу і привокзальної площі на АС районах міста. У мешканців прилеглих до Львова населених пунктів це викликало обурення. Минулого тижня трасу перекривали мешканці Солонки, сьогодні – села Чишки.

17.10.2016