Львів'яни відзначили День захисника України та річницю створення УПА.

 

14 жовтня у Львові представники міської та обласної влади, громадські активісти, близькі і рідні захисників України вшанували Героїв, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України. Протягом дня у місті відбулась низка заходів, інформує "День".

 

Так, першу відвідали Меморіал невідомому воякові Української повстанської армії та могили борців за незалежність України на полі почесних поховань № 67 Личаківського цвинтаря.

 

Опісля вшанували полеглих в антитерористичній операції – поклали квіти й запалили лампадки біля могил новітніх Героїв України – на полі почесних поховань № 76.

 

«14жовтня 2015 року, коли Президент підписав  Указ про відзначення Дня захисника України – не Вітчизни, не Батьківщини, а України – стало «водорозділом» в нашій історії. Позаду за цим днем – бої, звитяги, боротьба, попереду – перемога, слава, зростання і зміцнення української держави», – сказав під час виступу голова Львівської ОДА Олег Синютка.

 

Священики відслужили панахиду за усіма загиблими за волю України.

 

Також сьогодні з нагоди Дня захисника України у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться концерт, участь у якому візьмуть балет «Життя», дитяча студія «Смайлики», голос львівського  Майдану – Софія Федина, американська та українська співачка Брія Блессінг, соліст Львівської опери Петро Радейко, співачка, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка Наталя Половинка, муніципальний хор «Гомін», учасники соціально-мистецького проекту «Пісні війни» та оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

Як повідомляв Z, сьогодні зранку в Гарнізонному храмі святих апостолів петра і Павла також вшанували пам'ять захисників України різних поколінь.

 

 

14.10.2016