Міськрада підписала договір з ЄБРР і НЕФКО про боротьбу зі смородом.

 

Cьогодні, 7 жовтня, Львівська міськрада підписала договори-гарантії з НЕФКО та ЄБРР щодо проекту побудови біогазової станції на комунальних очисних спорудах ЛКП «Львівводоканал», інформує 032.ua.

 

Підписання договору відбулось під час другого Міжнародного Еко-Форуму, що триває у Львові.

 

«Ми сьогодні підписали з містом договір-гарантію. Це дозволить нам рухатись далі. Ми сподіваємося, що фахівці розпочнуть працювати уже в листопаді, відповідно вже наступного року буде тендер і фізична реалізація проекту», - розповів Денис Гайовий, старший банкір ЄБРР.

 

Проект передбачає, що мул на очисних спорудах будуть переробляти, а в процесі збродження утворюватиметься біогаз, який буде когенеруватись у електроенергію. Ця електроенергія буде використовуватись на роботу очисних споруд. Реалізація проекту дасть можливість досягнути скорочення викидів вуглекислого газу, покращення якості стічних вод.

 

Загальна вартість проекту становить 31,5 млн євро, з яких кредитні кошти ЄБРР 15 млн євро, кредит НЕФКО 5 млн євро, грантові кошти від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля 7,5 млн євро та місцевий внесок в розмірі 4 млн євро.

07.10.2016