Залізничну станцію реконструюють для потреб неповносправних.

 

У Сянках Турківського району на Львівщині тривають роботи із реконструкції залізничної станції. До листопада наступного року тут повністю оновлять будівлю, посадкові платформи та прилеглу територію, повідомили у прес-центрі Львівської залізниці.

 

У процесі ремонту станцію повністю обладнають для зручного користування маломобільними групами населення, розповів керівник Львівської залізниці Іван Груник під час візиту на Турківщину прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

 

«Станція Сянки розташована на дільниці Львів-Ужгород, за 2 кілометри від паралімпійської бази. Ми проводимо роботи за всіма вимогами для комфорту пасажирів із інвалідністю: обладнуємо платформи з пониженням, передбачаємо місця для парковки, пандуси, підйомники, кімнати відпочинку, санвузли, таблички шрифтом Брайля», — розповів Іван Груник. 

 

Також Львівська залізниця придбає для станції Сянки мобільну підйомну платформу, яка дасть можливість комфортно заходити/виходити із потяга людям на візках.

 

Станція Сянки, найбільш високогірна в Україні, розташована за 2 км від села Яворів Турківського району, де функціонує унікальний для України Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів. Після окупації Криму база у Турківському районі залишилась єдиною, де спортсмени-паралімпійці мають можливість готуватись до змагань.

04.10.2016