Меморандум із МВФ передбачає зобов'язання України посилити НАБУ.

 

Меморандум України із Міжнародним валютним фондом передбачає зобов'язання до кінця листопада 2016 року ухвалити закон, котрий забезпечить Національне антикорупційне бюро України правом самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку і проводити слідчі дії під прикриттям.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Верховна Рада до початку зими мусить ухвалити законодавчі зміни, котрі мають гарантувати, що НАБУ отримає можливість користуватися широким спектром методів розслідування без потреби покладатися на інфраструктуру інших відомств (раніше прослуховування провадилося на ресурсній базі СБУ). Зокрема йдеться про операції під прикриттям, перехоплення повідомлень, доступ до комп'ютерних систем і контроль кореспонденції.

 

Також меморандум передбачає, що реєстрація досудових справ і постанов слідчих суддів, які мають сутосунок до НАБУ, мусить отримати захист від витоку інформації, пов'язаної з поточними розслідуваннями, шляхом обмеження доступу до неї офіцерів НАБУ і Спеціальної антикорупційної прокуратури, доти, доки розслідування не завершено, або закрито.

 

Крім того, НАБУ має щоквартально (не пізніше ніж вкінці наступного місяця після закінчення кварталу) публікувати статистику про розслідувані справи щодо вищих чиновників.

 

03.10.2016