Оголошено траур за двома вбитими поліцейськими.

 

Понеділок 26 вересня у Дніпрі оголошений днем жалоби за двома працівниками патрульної поліції, застреленими у неділю при виконанні службових обов'язків.

 

Про це повідомляє мерія Дніпра.

 

Напередодні злочинець убив двох правоохоронців, коли його спинили для перевірки документів. Чоловік перебував у розшуку за кількома кримінальними справами, а евентуально потрапив у поле зору правоохоронців після порушення правил дорожнього руху.

 

"Патрульні одразу виїхали на виклик. Це було неподалік автовокзалу. Водій вимагав не перевіряти його документи і просив патрульних, щоб вони його відпустили. Однак патрульні відмовилися і почали перевіряти документи", – розповіла голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

 

Реакцією на дії поліції була стрілянина. Артем Кутушев загинув на місці, а його напарниця Ольга Макаренко загинула невдовзі у шпиталі. Поліцейські встигли завдати нападнику вогнепальні поранення.

 

Хатія Деканоїдзе заявила, що йдеться про особу на ім'я Пугачов Олександр Андрійович, і підтвердила, що він є колишнім бійцем батальйону "Торнадо".

 

 

Олександра Пугачова затримали у лікарні, куди він намагався звернутися по допомогу з документами на ім'я іншої особи.

 

Головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні Сергій Риженко повідомив, що Пугачова прооперували, й операційне втручання було успішним. Медики запевняють, що стан здоров'я дозволяє проводити над затриманим слідчі дії, повідомляє "Укрінформ".

 

Проти Пугачова порушили карну справу за трьома статтями Кримінального кодексу. За словами спікера Нацполіції Дніпропетровщини Ганни Старчевської, провадження йтиме за статтями 115-ою ("умисне вбивство"), 348-ою ("Замах на життя співробітника правоохоронного органу") та 262-ою ("Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї"), інформує телеканал "112-Україна".

 

26.09.2016